/
Beleid voor gebruik woord- en beeldmerk

Beleid voor gebruik woord- en beeldmerk

In dit beleid zijn de regels en afspraken opgenomen die Deelnemers van het Afsprakenstelsel Edu-V in acht dienen te nemen bij het gebruik van het woord- en beeldmerk Edu-V.

Begrippen

Sommige begrippen die in dit document worden gebruikt, zijn gedefinieerd in de begrippenlijst
van het Afsprakenstelsel Edu-V. Deze begrippen zijn in dit document aangegeven met een hoofdletter. De definities van deze begrippen staan vermeld in de Deelnemersovereenkomst.
In aanvulling op deze begrippen worden de volgende begrippen als volgt gedefinieerd:

1.1 Merkbeleid: het reglement waarin de regels zijn opgenomen die Deelnemers in acht dienen te nemen bij gebruikmaking van het Woordmerk en Beeldmerk van het Edu-V Keurmerk, zoals (ook) gebruikt wordt als uiting van deelnemerschap.

1.2 Beeldmerk: beeldmerk als gedeponeerd d.d ….. welke Deelnemer dient te hanteren als Beeldmerk bij de communicatie met Deelnemers aan het Ecosysteem en in de communicatie met de Onderwijsorganisaties op basis waarvan duidelijk is voor welke Referentiecomponent en/of de bijbehorende Gegevensdiensten de Deelnemer is toegetreden tot het Afsprakenstelsel Edu-V.

1.3 Woordmerk: het Woordmerk “Edu-V” in tekst zoals gedeponeerd d.d ….. welke Deelnemer in combinatie met het Beeldmerk dient te hanteren in de communicatie met Deelnemers aan het Ecosysteem en in de communicatie met de Onderwijsorganisaties over de Referentiecomponent en/of de bijbehorende Gegevensdiensten die hij aanbiedt en voor is toegetreden tot het Afsprakenstelsel Edu-V.

1.4 Commercieel product/applicatie: Een leer- en/of onderwijsmiddel volgens de definitie uit de deelnemersovereenkomst, bestaande uit minimaal 1 referentiecomponent en bijbehorende gegevensdienst(en). Tevens herkenbaar voor een school of leverancier en kan apart afgenomen worden.


Toepasselijkheid

2.1 Het Merkbeleid is van toepassing op alle Deelnemers van het Afsprakenstelsel Edu-V en de Referentiecomponenten en/of de Gegevensdiensten die door hen worden aangeboden. Hiermee wordt gecommuniceerd dat een specifieke Referentiecomponent en/of Gegevensdienst van de Deelnemer voldoet aan het Afsprakenstelsel Edu-V. Het is Deelnemers niet toegestaan te communiceren dat de organisatie van de Deelnemer voldoet aan het Keurmerk Edu-V en hiervoor het woord- en beeldmerk in te zetten. Het is Deelnemer wel toegestaan te communiceren dat de organisatie Deelnemer is aan het Afsprakenstelsel Edu-V.

2.2 Het Woord- en Beeldmerk mag (pas) gevoerd worden op niveau van het Commerciële product/ applicatie van de Deelnemer op het moment dat de Deelnemer voor alle tot dat product behorende Referentiecomponenten is toegetreden tot het Afsprakenstelsel Edu-V. Inventarisatie van de Referentiecomponenten waaruit het product van de Deelnemer bestaat vindt plaats in het intakegesprek.


Gebruiksvoorschriften

3.1 Deelnemer dient in het kader van communicatie gericht tot andere Deelnemers en Onderwijsorganisaties in verband met deelname aan het Afsprakenstelsel Edu-V het Woordmerk te vermelden en het Beeldmerk te plaatsen conform de Regels voor gebruik woord- en beeldmerk die hiervoor door Stichting Edu-V ter beschikking worden gesteld.

3.2 Gebruik van het Woordmerk en Beeldmerk door Deelnemer is kosteloos.

Controle Naleving

4.1 De controle op de naleving door Stichting Edu-V van het gebruik van het Woordmerk en Beeldmerk door de Deelnemer geschiedt overeenkomstig het Nalevingsbeleid van het Afsprakenstelsel. Deze controle op de naleving bestaat uit:
a. conformiteit met het in artikel 2 en 3 van dit Merkbeleid bepaalde, en

b. de controle op rechtmatig gebruik van het Woordmerk en Beeldmerk door Derden.

4.2 Gelet op het bepaalde in artikel 4.1. sub a Merkbeleid is Stichting Edu-V bevoegd periodiek communicatie-uitingen van Deelnemer te controleren op conformiteit met artikel 3.1 Merkbeleid. Indien hiervoor documentatie en/of informatie van Deelnemer nodig is, verstrekt Deelnemer deze op eerste verzoek aan Stichting Edu-V.

4.3 Non conformiteit met het Merkbeleid en het achterwege blijven van herstel binnen de daartoe gestelde periode, kan - conform het nalevingsbeleid - leiden tot een besluit tot beëindiging van de Deelnemersovereenkomst.


Inbreuk door Derden

5.1 Deelnemer zal Stichting Edu-V direct op de hoogte stellen van een (vermoeden van) onrechtmatig gebruik van het Woordmerk en/of Beeldmerk bij Derden. Deze kennisgeving wordt gedaan bij info@edu-v.org

5.2 In het geval Stichting Edu-V optreedt tegen een inbreukmakende Derde, kan Stichting Edu-V Deelnemer verzoeken haar medewerking te verlenen om het oorzakelijk verband van de geleden schade voor het Merk als gevolg van deze inbreuk in het betreffende geval aantoonbaar te maken.


Intellectueel eigendom

6.1 Deelnemer zal geen domeinnamen claimen met de naam Edu-V daarin en/of een vergelijkbaar Merk deponeren en/of andersoortig recht daarop doen gelden zonder toestemming van Stichting Edu-V.

 

Beëindiging gebruik Merk

7.1 Het gebruik van het Merk is toegestaan overeenkomstig de duur van de Deelnemersovereenkomst. Bij beëindiging van de Deelnemersovereenkomst draagt Deelnemer per direct zorg voor de verwijdering van het Merk in alle communicatie uitingen waarvoor het gebruik conform artikel 2 en 3 Merkbeleid was toegestaan.

 

Klachten

8.1 In het geval een Onderwijsorganisatie of een Deelnemer een klacht heeft over de wijze waarop Stichting Edu-V controleert op de naleving van het Merkbeleid, kan een klacht worden ingediend bij de Klachten- en Geschillencommissie overeenkomstig de Klachten- en geschillenregeling.