Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Titel

Nalevingsbeleid

Status

Status
colourPurple
titleIN ONTWIKKELING
Status
titleBESLUITVORMING
Status
titleIN BEHEER

Versie

0.0.991

Datum

19 Februari 18 April 2024

Auteur

Werkgroep Beheersing

Acties

Toetsen aanpassingen versie 0.0.8: werkgroep

Goedkeuren versie 0.0.8: KBO

Versie 0.0.9: Aanpassingen nav KBO en publieke tafel

Versie 0.0.91: Aanpassing communicatie eis bij stap 2 naar koppelpartners

Goedkeuren versie 0.1.0: BO

...

Duur opschorting

Wijze van communicatie

1

Circa 1 dag

  • Entries worden tijdelijk uit de lijsten verwijderd;

  • Via de interne kanalen wordt voor Deelnemers gepubliceerd wat de verwachtte duur en scope is (bijvoorbeeld welke onderwijsorganisaties /gegevensdiensten getroffen).

2

Tot circa één week

Als bij 1, plus:

  • De Deelnemer is verplicht zijn gebruikers koppelpartners (andere Deelnemers) op de hoogte te stellen.

3

Vanaf circa één week

Als bij 2, plus:

  • Op de Edu-V website wordt de Deelnemer op inactief gezet.

4

Definitief (Formele beëindiging deelnemerschap)

Als bij 2, plus:

  • De Deelnemer wordt van Edu-V website verwijderd.

  • De Deelnemer is verplicht zijn gebruikers, waaronder Onderwijsorganisaties (indien van toepassing) op de hoogte te stellen.

De maatregel om de Deelnemersovereenkomst op te kunnen schorten en - als ultimum remedium - de beëindiging van de Deelnemersovereenkomst, is een stok achter de deur voor Deelnemers om de afspraken na te komen en de niet naleving zo spoedig mogelijk op te lossen. Deelname aan het Afsprakenstelsel Edu-V is immers niet vrijblijvend. De niet naleving kan impact hebben op een Onderwijsorganisatie, het Ecosysteem en/of een andere Deelnemer kan als gevolg hiervan (mogelijkerwijs) schade lijden. De te nemen mogelijke handhavingsmaatregelen (zoals hierboven weergegeven) zijn opgezet als een escalatieladder. Naarmate de niet naleving in tijdsduur toeneemt, zijn de maatregelen die door Stichting Edu-V kunnen worden toegepast zwaarder. Dit geldt ook voor de berichtgeving hierover.

...

Nadat de termijn is verstreken die in de ingebrekestelling is opgenomen, is de Deelnemer in verzuim. Op dat moment kan de Deelnemersovereenkomst door Stichting Edu-V worden beëindigd en treedt het proces uittreding in werking.  

N.B. Tijdens elk van deze stappen kan Stichting Edu-V constateren dat er ofwel geen sprake (meer) is van niet-naleving, ofwel dat er voldoende zicht is op naleving. Als er geen sprake (meer) is van niet-naleving, wordt de procedure beëindigd. Bij voldoende zicht op naleving, wordt nog vinger aan de pols gehouden. 

...

De ingebrekestelling is een schriftelijke aanmaning waarin de Deelnemer door Stichting Edu-V wordt verplicht de verplichting uit het Afsprakenstelsel Edu-V, binnen de gestelde  termijn, na te komen. De ingebrekestelling is de laatste mogelijkheid die de Deelnemer krijgt om de niet-naleving op te heffen. Als de gestelde termijn wordt overschreden is de Deelnemer in verzuim en kan de Deelnemersovereenkomst door Stichting Edu-v worden ontbonden en treedt het proces uittreding in werking

Wat onder een redelijke termijn moet worden verstaan, daarover wordt in de wet- en regelgeving geen uitsluitsel gegeven. Of een bepaalde termijn redelijk is, wordt bepaald door feiten en concrete omstandigheden van het geval. Het bestuur van Stichting Edu-V dient hierin zelf een afweging te maken. Dit betekent dat per geval moet worden bepaald wat een haalbare termijn is om de desbetreffende verplichting alsnog na te komen. De criteria die bij deze afweging door het bestuur worden gehanteerd zijn:

...