Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Titel

Doorgifte identiteiten

Status

Status
titleIn ontwikkeling
Status
colourGreen
titleROSA-Architectuurscan
Status
colourBlue
titleBEsluitvorming
Status
titleimplementatie
Status
titlein beheer

Versie

0.0.34

Datum

23 Mei 20 Juni 2024

Auteur

Werkgroep Doorgifte identiteiten

Acties

  • Geen openstaande acties

...

Een eindgebruiker in het onderwijs heeft al snel te maken met diverse applicaties en kan ook te maken hebben met meerdere onderwijsorganisaties. Idealiter kan de eindgebruiker op een eenduidige manier toegang krijgen tot al deze applicaties.user_stories-iteratie_5.pngImage Removed

...

In Figuur 1 is voor een enkele eindgebruiker de gebruikscontext van meerdere portaaldiensten, diensten en devices in meerdere onderwijsorganisaties weergegeven.

Info

Scenario’s zijn illustratief en niet voorschrijvend of uitputtend

De eindgebruiker is in het voorbeeld een onderwijsmedewerker die actief is in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en zelf als student een opleiding volgt op het middelbaar beroepsonderwijs. Dit overzicht is puur illustratief, bevat voorbeeld gebruiksscenario’s en heeft als doel om te laten zien dat het single-sign-on vraagstuk veelzijdig van aard is. Dit overzicht heeft niet als doel om uitputtend te zijn.

Voor ieder van de scenario’s is ook aangegeven of deze van toepassing kan zijn voor een onderwijsdeelnemer (leerling) op het primair of voortgezet onderwijs. Ook hiervoor geldt dat de voorbeelden niet uitputtend zijn.

Tot slot, worden in de voorbeelden Basispoort voor het primair onderwijs, Entree Federatie voor het voortgezet onderwijs en SURFconext voor het middelbaar beroepsonderwijs genoemd. De Entree federatie kan ook ingezet worden in het primair onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Voor meer informatie zie de pagina federatieve hubs.

In het overzicht wordt onderscheid gemaakt in portaaldiensten en diensten. Een portaaldienst heeft een overkoepelende functie en kan als startpunt gebruikt worden om verder te navigeren naar diensten. Voorbeelden van portaaldiensten zijn de overzichten van leermiddelen voor onderwijsdeelnemers, een elektronische leeromgeving of een learning management system. In het afsprakenstelsel zijn de volgende referentiecomponenten te beschouwen als een portaaldienst:

...